TOPPEN

På Toppen er det plass til 26 barn fra alderen 3-6 år. Norlys Andersen er pedagogisk leder for avdelingen.

OPPSTART PÅ TOPPEN

Det er sikkert mange ting vi ikke husker å fortelle dere når barna skal begynne i stor avdeling. Enten ”du” starter opp i barnehagen for første gang eller du skal flytte fra Lasseliten til Toppen. Håper dere bare spør om alt som synes uklart.

Her kommer noen tips:

- Barna skal ha med mat til frokost hver dag, lunsj får de i barnehagen.  Viktig å merke matboksen. Frokosten er fra kl. 8.30 til 9.00.

Vi prøver å være flinke til å spise litt sunn mat, ikke noe overdrevent, men tenker og snakker litt om sunn kost. Hver mandag har vi ”sunn matpakke”. Det vil ganske enkelt si at vi prøver å la vær å sende med sjokolade og syltetøy denne dagen. Men det hender at man glemmer… og det er også greit.

- Ta gjerne med et lite kosedyr som kan ”bo” her på Toppen og en liten pute som barnet ditt kan kose seg med i hvilestund.
Hvilestund skjer i tre grupper (små-store) og er sammen med en voksen. Den voksne leser bok eller forteller eventyr og etterpå hører vi på cd etc.

- Etter hvilestund er det  frukt/grønnsaker hver dag. Barna har med seg to frukt/grønnsaker pr. uke som legges på kjøkkenet. De fordeles utover uken. Fra 1. februar 2019 vil barnehagen også være ansvarlig for å skaffe frukt.  

- Barna har hver sin egen drikkeflaske. Husk å merke flasken!

- Ellers bør man ha med seg bleier, våtservietter og sinksalve hvis barnet bruker det. Vi har kuldekrem/solkrem til barna, men det aller beste er selvfølgelig om dere smører barna på morgenen før de kommer i bhg. Bare fint om vi får beskjed.

- Videre er det fint om dere har med litt skiftetøy til ”skifteposen” som henger på
plassen. Det er kjempefint om dere tar en titt i posen innimellom. For shorts og votter trenger vi ikke samtidig! Viktig å merke tøyet.

- Bursdagsfeiring er en stor ting på ”Toppen”. Bursdager feires med flagg og sang. Barnet er med og bestemmer/lager krone og lager dessert. Videre velger barnet en lek som skal lekes i bursdagsfeiringen. Bursdagsbarn får kokkelue og forkle på når han/hun skal lage bursdagsmat og servere sine gjester.

- Hver torsdag ”lodder” vi ut to store kosedyr, ”Bjørnar" og "Ulva” De får bli med hjem over helgen og på mandag får barna anledning til å fortelle om hvordan ”de” har hatt det. Fin måte ”å stå fram” på.

- Ved levering/henting er det viktig at man tar kontakt med en av personalet. Koselig med litt informasjon om dagen også.

- Det er lurt å være i barnehagen innen kl. 9.15 hver dag. For barnets beste er det fint om dere ringer hvis dere feks. kommer litt senere. Da slipper dere å bli møtt av stengt dør om vi er på tur! Vi vil også at dere sier ifra ved barns sykdom eller annet fravær.

Til slutt vil vi bare ønske små og store Velkommen til Toppen! Håper du/dere vil trives hos oss :)