TOPPEN

På Toppen er det plass til 25 barn fra alderen 3-6 år. Norlys Ameskamp er pedagogisk leder for avdelingen.

OPPSTART PÅ TOPPEN

Det er sikkert mange ting vi ikke husker å fortelle dere når barna skal begynne i stor avdeling. Enten ”du” starter opp i barnehagen for første gang eller du skal flytte fra Lasseliten til Toppen. Håper dere bare spør om alt som synes uklart.

Her kommer noen tips:

- Barna skal ha med mat til frokost og lunsj tre dager i uken, mandag, tirsdag og torsdag. Hver onsdag og fredag er det servering både av frokost og lunsj. Det er det samme om du har en eller to matbokser/pakker, ta det som passer dere. Viktig å merke matboksen. Frokosten er fra kl. 8.30 til 9.00.

Vi prøver å være flinke til å spise litt sunn mat, ikke noe overdrevent, men tenker og snakker litt om sunn kost. Hver mandag har vi ”sunn matpakke”. Det vil ganske enkelt si at vi prøver å la vær å sende med sjokolade og syltetøy denne dagen. Men det hender at man glemmer… og det er også greit.

- Ta gjerne med et lite kosedyr som kan ”bo” her på Toppen og en liten pute som barnet ditt kan kose seg med i hvilestund.
Hvilestund skjer i tre grupper (små-store) og er sammen med en voksen. Den voksne leser bok eller forteller eventyr og etterpå hører vi på cd etc.

- Etter hvilestund er det  frukt/grønnsaker hver dag. Barna har med seg to frukt/grønnsaker pr. uke som legges på kjøkkenet. De fordeles utover uken.

- Barna har hver sin egen drikkeflaske. Husk å merke flasken. Hver fredag sender vi skittentøyet (håndklær, kluter etc) med en forelder hjem. Dette går på tur og er heldigvis ikke så ofte.

- Ellers bør man ha med seg bleier, våtservietter og sinksalve hvis barnet bruker det. Vi har kuldekrem/solkrem til barna, men det aller beste er selvfølgelig om dere smører barna på morgenen før de kommer i bhg. Bare fint om vi får beskjed.

- Videre er det fint om dere har med litt skiftetøy til ”skifteposen” som henger på
plassen. Det er kjempefint om dere tar en titt i posen innimellom. For shorts og votter trenger vi ikke samtidig! Viktig å merke tøyet.

- Bursdagsfeiring er en stor ting på ”Toppen”. Bursdager feires med flagg og sang. Barnet er med og bestemmer/lager krone og lager dessert. Videre velger barnet en lek som skal lekes i bursdagsfeiringen. Bursdagsbarn får kokkelue og forkle på når han/hun skal lage bursdagsmat og servere sine gjester. Foreldrene pleier å ta med 1 gave (trenger ikke koste så mye) som "egentlig" er fra bhg.

- Hver torsdag ”lodder” vi ut to store kosedyr, ”Flekken" og "Kose.” De får bli med hjem over helgen og på mandag får barna anledning til å fortelle om hvordan ”de” har hatt det. Fin måte ”å stå fram” på.

- Ved levering/henting er det viktig at man tar kontakt med en av personalet. Koselig med litt informasjon om dagen også.

- Det er lurt å være i barnehagen til kl. 9.15 hver dag. For barnets beste er det fint hvis dere ringer hvis dere kommer litt senere. Da slipper dere å bli møtt av stengt dør om vi er på tur! Fint om dere sier ifra ved barns sykdom eller annet fravær.

Til slutt vil vi bare ønske små og store Velkommen til Toppen! Håper du/dere vil trives hos oss :)